'Schots akkoord maakt bijzondere weg naar het kampioenschap vrij voor Celtic'

'Schots akkoord maakt bijzondere weg naar het kampioenschap vrij voor Celtic'

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 22:23wo 15-04-2020 om 22:23

De kans dat Celtic binnen afzienbare tijd een kampioenschap mag bijschrijven is aanzienlijk toegenomen. De clubs uit alle Schotse divisies zijn het er allemaal over eens dat de lagere divisies beëindigd worden en dat opent de deur voor een beslissing over het Premiership.

Lang was Dundee FC de enige club in de vier divisies die niet met de plannen meeging, waardoor er nog geen beslissing kon worden genomen over de lagere divisies in Schotland. Nu is Dundee alsnog akkoord gegaan en zijn de drie lagere divisies afgesloten. Dat schrijven diverse Britse media, waaronder de BBC. Dat betekent ook dat Dundee United (tweede niveau), Raith Rovers (derde niveau) en Cove Rangers (vierde niveau) kampioen zijn.

Doordat Dundee akkoord is gegaan met de plannen, heeft de Scottish Professional Football League nu ook de mogelijkheid om te beslissen over het Premiership. Dat zou kunnen betekenen dat ook die competitie gestopt wordt, mocht blijken dat de resterende wedstrijden niet meer gespeeld kunnen worden.

Als de competitie gestopt wordt, wordt lijstaanvoerder Celtic tot landskampioen gekroond. The Bhoys zouden daarmee hun 51e landstitel mogen bijschrijven. Op dit moment koestert de ploeg van trainer Neil Lennon een voorsprong van dertien punten op de nummer twee, aartsrivaal Rangers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws