'Engelse clubs willen seizoen inkorten: Liverpool-titel kan veiliggesteld worden'

'Engelse clubs willen seizoen inkorten: Liverpool-titel kan veiliggesteld worden'

15-04-2020 23:46
11

Steeds meer clubs uit de Engelse Premier League willen middels een verkorte versie het seizoen afmaken. Dat zou betekenen dat de wedstrijden voor 30 juni, de datum waarop veel contracten aflopen, gespeeld zijn.

Aanstaande vrijdag vergaderen de clubs uit de Premier League over het afmaken van het seizoen. Sky Sports weet dat steeds meer clubs geen zin hebben om na 30 juni nog te spelen en de competitie liever in verkorte vorm zouden willen uitspelen. Dat zou betekenen dat er minder wedstrijden worden gespeeld en dat Liverpool op zeker kampioen wordt.

Vanwege de juridische complicaties met de aflopende contracten zien steeds meer clubs een oplossing voor 30 juni zitten. Ze vrezen dat huurspelers en spelers die geen contract meer hebben hun werkzaamheden zomaar kunnen stoppen. Het inkorten van de competities zal dan ook als serieus voorstel op tafel komen tijdens de vergadering op vrijdag, denkt Sky Sports.

Het nietig verklaren van het seizoen is ook een optie, maar daar willen de clubs liever niet aan. Zij hopen nog steeds dat het seizoen op de één of andere manier uitgespeeld kan worden.