Klopp vloog naar Brazilië voor Real-parel: 'Hij zocht op 'talents from Brazil''

Klopp vloog naar Brazilië voor Real-parel: 'Hij zocht op 'talents from Brazil''

16-04-2020 09:30
12

De negentienjarige Rodrygo Goes maakte voor de coronastop indruk bij Real Madrid, maar had net zo goed in de Premier League kunnen spelen. Liverpool-manager Jürgen Klopp had concrete interesse in het Braziliaanse wonderkind, bevestigt zaakwaarnemer Nick Arcuri.

Klopp vloog hoogstpersoonlijk naar Brazilië om Rodrygo, toen nog nog zestien jaar oud en speler van Santos, te bekijken. "Drie jaar geleden tekende Rodrygo zijn eerste profcontract bij Santos en niet veel later kreeg ik een belletje van een Liverpool-directeur met de boodschap dat Klopp hem nadrukkelijk volgde", vertelt Arcuri in een YouTube Q&A.

"Wat bleek: Klopp ging naar YouTube, zocht op 'talents from Brazil' en zag Rodrygo als eerste opkomen. Hij is er zelfs voor naar Brazilië gekomen", vervolgt de zaakwaarnemer. "Ik ging naar Engeland, meldde me op het kantoor van Liverpool in Londen en liet zien op welke voorwaarden Santos bereid was mee te werken aan een transfer. Het kwam uiteindelijk niet van de grond, maar Liverpool was de eerste Europese club die concreet was voor Rodrygo."

Rodrygo maakte vorig jaar alsnog de overstap naar Europa. Real Madrid nam het Braziliaanse wonderkind voor 45 miljoen euro over van Santos, al ligt dat bedrag volgens zaakwaarnemer Arcuri hoger vanwege de Spaanse belastingen (54 miljoen).