Nederlands talent (21) breekt na Ajax, Barça, PSV en Liverpool door: 'Beste dag'

Nederlands talent (21) breekt na Ajax, Barça, PSV en Liverpool door: 'Beste dag'

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2020 om 10:41do 16-04-2020 om 10:41

Hij speelde bij achtereenvolgens Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool, maar zijn doorbraak beleeft Bobby Adekanye bij SS Lazio. Het Nederlandse talent (21) is trots op het feit dat hij begin februari zijn eerste doelpunt maakte in de Serie A.

Adekanye is de mensen bij Lazio 'ongelooflijk dankbaar', zo laat hij weten aan ELF Voetbal. "Zij geven me de kracht om positief te blijven. Zij stellen mij in staat om geduldiger te zijn en op mijn kansen te wachten", vertelt de aanvaller. "En als ik in het veld sta geven zij me kracht. Ik hoef niet nerveus te zijn, want ze steunen me toch onvoorwaardelijk."

"Ik ben nog maar net hier en ze hebben nu al een liedje voor me gemaakt", vervolgt Adekanye, die afgelopen zomer overkwam van Liverpool. "Vlak voordat ik mijn eerste goal maakte (op 2 februari tegen SPAL, red.) was de winterse transfermarkt gesloten. De club had geprobeerd Olivier Giroud te halen, maar dat was mislukt. Dat weekend kreeg ik de kans."

"Vlak voor de wedstrijd kwam Ciro (Immobile, red.) naar me en zei: Bobby, vandaag ga jij scoren! Ik scoorde. Begonnen de fans te zingen: Wij hoeven Giroud niet, want we hebben Bobby al. Kippenvel. Ik kon het niet geloven. In de kleedkamer kwam Lucas Leiva naar me toe. Je hebt nu al een eigen liedje!, zei hij verbaasd. Die dag van mijn goal was de beste dag in mijn carrière", besluit Adekanye.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws