Fortuna Sittard schermt met Diemers-bod: 'bronnen' wijzen naar Eredivisie-deal

Fortuna Sittard schermt met Diemers-bod: 'bronnen' wijzen naar Eredivisie-deal

16-04-2020 11:15 Laatste update: 11:26
51

Mark Diemers blijft ondanks de coronacrisis gewild op de transfermarkt. Fortuna Sittard schermt met een 'concreet bod', vermoedelijk afkomstig van FC Groningen, op de 26-jarige middenvelder.

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, bevestigt het bod. "Maar dat is nog niet wat wij voor Diemers willen hebben", voegt hij eraan toe. Om welke club het gaat, wil Ars niet zeggen. De Limburger stelt echter op basis van 'bronnen rondom Fortuna' dat Groningen achter Diemers aan zit. In maart tekende Fortuna-aanvoerder Wessel Dammers al bij Groningen.

Fortuna Sittard staat open voor een vertrek van Diemers. Het contract van de smaakmaker loopt nog één jaar door. Ars wil niets zeggen over de hoogte van het Diemers-bod. 'Wel bevestigt de technisch manager desgevraagd dat hij snapt dat de twee miljoen die Fortuna vorig jaar voor Diemers kon ontvangen van het Roemeense Cluj nu niet meer reëel is', schrijft De Limburger.

Diemers, oud-speler van SC Cambuur, FC Utrecht en De Graafschap, was dit seizoen goed voor zeven goals en vier assists in 26 competitiewedstrijden.