Albers geeft Van Bronckhorst-update: competitiehervatting China nog niet bepaald

Albers geeft Van Bronckhorst-update: competitiehervatting China nog niet bepaald

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2020 om 15:30do 16-04-2020 om 15:30

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn werkzaamheden bij Guangzhou R&F hervat, bevestigt zaakwaarnemer Guido Albers aan Voetbal International. Hoewel het dagelijkse leven in China weer op gang komt, is een doorstart van de competities nog niet aan de orde.

"Er is nog geen datum geprikt", vertelt Albers, die Van Bronckhorst begin januari naar China bracht. "Je weet helemaal niet wanneer je weer gaat beginnen. Dat maakt het allemaal wel een beetje lastig. Normaal gesproken draai je een voorbereiding met de start van de competitie als beginmoment. Maar zelfs in China is de start van de competitie nog niet bepaald."

En er zijn meer problemen. "Het heeft er ook mee te maken dat de 35 buitenlanders die in de competitie spelen op dit moment het land niet in mogen. Die jongens spelen bij de grote clubs. Die grote clubs hebben nu bezwaar gemaakt en gezegd: wij willen niet beginnen totdat onze spelers er zijn", weet Albers. "Het nadeel daarvan is dat iedereen die dadelijk toestemming krijgt om terug te komen in China, eerst veertien dagen in quarantaine moet alvorens ze überhaupt onder de mensen kunnen komen."

De Guangzhou R&F-selectie van Van Bronckhorst telt vijf niet-Chinezen: Mousa Dembélé (België), Eran Zahavi, Dia Saba (beiden Israël), Dusko Tosic (Servië) en Renatinho (Brazilië).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws