'Tottenham moet beroep doen op ontslagen Pochettino en assistenten'

'Tottenham moet beroep doen op ontslagen Pochettino en assistenten'

16-04-2020 23:06
11

Tottenham Hotspur heeft een beroep moeten doen op de in november ontslagen Mauricio Pochettino, meldt The Daily Mail donderdagavond. De Argentijn werd ook na zijn afscheid nog doorbetaald, totdat hij een nieuwe club heeft gevonden.

Tottenham-voorzitter Daniel Levy kondigde eind maart al een 'pay cut' aan en heeft volgens The Daily Mail ook contact gezocht met Pochettino. De 48-jarige Argentijn nam dit seizoen na vijf jaar afscheid, maar staat nog steeds voor naar verluidt 9,8 miljoen euro per jaar op de loonlijst. Levy hoopt Pochettino én zijn eveneens ontslagen assistenten nu zover te krijgen om af te zien van een deel van hun loon, klinkt het.

De Noord-Londenaren zijn de voorbije weken regelmatig in het nieuws gekomen vanwege hun omgang met het coronavirus. De club leek gebruik te willen maken van een steunpakket van de Britse regering, maar zag hiervan af vanwege de felle kritiek van de buitenwacht. Eerder al werd manager José Mourinho 'betrapt' tijdens een trainingssessie in het park met Tanguy Ndombele, Davinson Sánchez en Ryan Sessegnon: de Portugees werd ook flink aangepakt en ging door het stof.