Lofzang voor 'nieuwe Xabi Alonso': Als Modric vertrekt, halen ze Odegaard terug

Lofzang voor 'nieuwe Xabi Alonso': "Als Modric vertrekt, halen ze Odegaard terug"

17-04-2020 08:35
18

Martin Odegaard is goed genoeg om de Real Madrid-erfenis van Luka Modric te dragen. Daarvan is Roberto Lopez Ufarte overtuigd. Het clubicoon van Real Sociedad is diep onder de indruk van de Noorse spelmaker.

Odegaard geeft dit seizoen na huurperiodes bij sc Heerenveen en Vitesse zijn visitekaartje af in Spanje. Met zeven goals en acht assists is de 21-jarige Noor dé uitblinker van nummer vier Real Sociedad, vindt Lopez Ufarte. "Hij heeft niet alleen Sociedad verrast, maar ook Real Madrid en de rest van Spanje", zegt hij tegen Noticias de Gipuzkoa.

"Odegaard heeft alle kwaliteiten die een middenvelder nodig heeft. Dan heb ik het niet alleen over zijn uitstekende techniek. Nee, hij weet ook precies wanneer hij moet temporiseren, schieten en drukzetten", vervolgt Lopez Ufarte. "Hij doet me denken aan Xabi Alonso."

Real Sociedad huurt Odegaard tot de zomer van 2021, maar het clubicoon vreest dat Real Madrid zich gaat bedenken. "Als Modric vertrekt, halen ze Odegaard terug. Ook al heeft hij meerdere keren gezegd dat hij zeker twee jaar bij Sociedad blijft: de club die hem betaalt, bepaalt."