KNVB reageert op oproep burgemeesters: 'Duidelijkheid, dan kunnen we aan de slag'

KNVB reageert op oproep burgemeesters: 'Duidelijkheid, dan kunnen we aan de slag'

17-04-2020 17:25
32

De KNVB heeft gereageerd op de oproep van enkele burgemeesters, die pleitten voor een verbod op massa-evenementen tot 1 september of zelfs 1 oktober. Dit zou betekenen dat er tot die tijd ook geen publiek welkom is bij wedstrijden in het betaald voetbal.

De voetbalbond is nog altijd van plan om het seizoen uit te spelen, ook als het advies van de burgemeesters daadwerkelijk ten uitvoer wordt gebracht. "Als de regering deze oproep dinsdag overneemt en dat bij het kabinetsbesluit bekendmaakt, schept dat duidelijkheid. Dan kunnen wij verder aan de slag", laat een woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad, vooruitblikkend op het overleg tussen het kabinet en het RIVM van dinsdag.

De KNVB hoopt manieren te vinden om het voetbal 'coronaproof' te maken, mochten er binnenkort weer wedstrijden gespeeld worden. In Zeist wil men echter nog niet al te veel op de zaken vooruitlopen. "Nogmaals, dinsdag verwachten we meer duidelijkheid te krijgen, met name ook over het betaald voetbal zonder publiek in de komende tijd."

Of de KNVB zijn zin gaat krijgen, zal nog afgewacht moeten worden. Onder meer Ajax, AZ en PSV maakten zich onlangs al sterk voor een voortijdige beëindiging van het seizoen.