Van der Sar: 'Heb na interview Overmars belletjes gehad van UEFA en ECA'

Van der Sar: 'Heb na interview Overmars belletjes gehad van UEFA en ECA'

17-04-2020 20:02 Laatste update: 20:04
69

Het interview dat Marc Overmars in De Telegraaf gaf over het verloop van de Eredivisie heeft een hoop losgemaakt. Algemeen directeur Edwin van der Sar kreeg naar aanleiding daarvan 'wel wat belletjes' van de UEFA en de ECA (European Club Assocation), vertelt hij in dezelfde krant.

Overmars vindt doorspelen onverantwoord en tikte de KNVB en UEFA op de vingers. De Europese voetbalbond leek juist vol in te zetten op doorspelen, maar heeft het standpunt al iets gewijzigd, laat Van der Sar weten.

"Hoewel wij per direct een streep onder de Eredivisie willen zetten en de UEFA en de grote clubs de competities willen laten uitspelen, is de sfeer goed", zegt Van der Sar in De Telegraaf. "Na het interview van Marc Overmars bij jullie kreeg ik van de UEFA en de ECA wel wat belletjes. Ik heb iedereen uitgelegd dat wij veel minder afhankelijk zijn van de tv-gelden, omdat die hier een stuk lager liggen."

Standpunt UEFA gewijzigd
"Het standpunt van de UEFA over het uitspelen van de middelgrote en kleine competities is ook al wat gewijzigd", vervolgt Van der Sar. "Van de mogelijke sanctie 'volgend seizoen geen Europees voetbal' lijkt mij nu geen sprake meer. Dat is ook niet vol te houden als je kijkt in welke situatie we door het coronavirus zitten."