Driessen: 'Ik denk dat de Eredivisie vrijdag stop wordt gezet'

Driessen: 'Ik denk dat de Eredivisie vrijdag stop wordt gezet'

17-04-2020 20:40
95

Valentijn Driessen (foto links) van De Telegraaf verwacht dat de Eredivisie volgende week vrijdag wordt stopgezet. De UEFA heeft het standpunt over kleinere competities gewijzigd, vertelde Ajax-directeur Edwin van der Sar al. 

Dat de Eredivisie wordt uitgespeeld is dus helemaal geen noodzaak voor de UEFA, zolang de grotere competities maar worden afgerond. "Donderdag komt de UEFA bij elkaar en vrijdag opnieuw de clubs. Ze laten hun oren hangen naar de UEFA, maar kunnen geen kant op", zegt Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, bij Veronica Inside. FOX Sports maakte vrijdag al het resterende tv-geld over. "Het geld is binnen, dus nu kun je er een streep onder zetten."

De UEFA dreigde eerst om clubs uit te sluiten van Europees voetbal als de competities niet zouden worden afgemaakt, maar daar lijkt nu geen sprake meer van. "Daar hebben ze wel mee gedreigd", zegt Driessen.

De vraag is wie er bij het stopzetten van de Eredivisie de Champions League ingaat: Ajax of AZ? Beide clubs hebben evenveel punten (66), maar Ajax heeft een beter doelsaldo. "Daar komt een aparte commissie voor om dat te gaan bepalen", zegt Driessen. "Ik neem aan dat Ajax de Champions League-plek krijgt."