Tadic zorgde voor verbazing bij Juve-keeper: 'Toen ik 'm zag, dacht ik: oh my god'

Tadic zorgde voor verbazing bij Juve-keeper: 'Toen ik 'm zag, dacht ik: oh my god'

18-04-2020 08:14
34

Wojciech Szczesny knipperde even met zijn ogen toen hij Dusan Tadic vorig seizoen zag schitteren in de Champions League-duels tussen Juventus en Ajax. De Poolse doelman van de Oude Dame kende de aanvaller nog uit de Premier League.

"Tadic was bij Southampton een goede speler. Maar hij speelde daar niet in de spits, maar op de vleugels. Toen ik hem bij Ajax zag, dacht ik: oh my God!", zegt de 46-voudig international bij Foot Truck. "Hij past gewoon perfect in dat type voetbal. Hij probeert zelden te dribbelen of te schieten, maar altijd iemand te vinden die dichtbij hem staat. Het was zo mooi om hem te zien spelen, maar niet zo fijn om tegen hem te spelen."

Niet alleen Tadic, maar ook Frenkie de Jong maakte indruk op de Juventus-keeper. "Ik dacht dat Frenkie de Jong alleen een soort spelmaker was, een lichtgewicht, maar hij speelde ook hard! Hij zou zelfs als centrumverdediger kunnen spelen", stelt Szczesny, die van Matthijs de Ligt te horen krijgt dat dat ook het geval was. "Ik heb een half jaar met hem samengespeeld in de verdediging", zegt De Ligt tegen zijn teamgenoot. "Hij werd een beetje vergeleken met Franz Beckenbauer. Hij dribbelde van onze eigen zestien naar die van de tegenstander."

"Dat vind ik geweldig aan voetbal. Het moet zo fijn zijn om zo te spelen, met zoveel vrijheid", reageert de ex-doelman van Arsenal. "Toen we Ajax analyseerden voor onze wedstrijden, zeiden we tegen elkaar: dit lijkt op vijf-tegen-vijf indoor. Het team heeft een bepaalde vorm, maar er zijn geen echte posities. Je zou je zelfs kunnen voorstellen dat De Ligt op het middenveld zou spelen in dat team."