Sarri bevestigt: slechte relatie met spelers van Chelsea

Sarri bevestigt: slechte relatie met spelers van Chelsea

18-04-2020 11:58
6

Maurizio Sarri bevestigt dat het niet goed zat tussen hem en enkele spelers van Chelsea in zijn eerste maanden bij de club. De samenwerking tussen de Italiaan en Chelsea bleef uiteindelijk beperkt tot één seizoen. Sarri vertrok naar Juventus.

Sarri werd met hoge verwachtingen binnengehaald, maar was nooit helemaal op zijn plek in Londen. Tekenend was de ruzie met keeper Kepa Arrizabalaga in de League Cup-finale tegen Manchester City. De Spaanse doelman was geblesseerd, maar weigerde zich te laten wisselen. Tot woede van Sarri, die ernstig in verlegenheid werd gebracht. Het bleek een misverstand, zo gaven beide partijen na afloop aan.

Wedden

Meer odds

"Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker het is om een relatie met de spelers op te bouwen", zegt Sarri op het Youtube-kanaal van Juventus. "Het zijn niet de spelers die veranderen, maar de omgeving. Je hebt meer tijd nodig, maar moet het toch zien te managen. Ik had de eerste vijf à zes maanden een slechte relatie met de kleedkamer van Chelsea. Maar toen ik na de Europa League-finale vertrok heb ik gehuild, net als veel van de jongens."

Sarri kan naar eigen zeggen goed opschieten met enkele oud-spelers. "De beste band heb ik met de spelers die niet veel gespeeld hebben. Degenen die aan het einde van hun carrière zijn en trainer willen worden komen naar mij toe voor wat algemeen advies. Sommigen vragen zelfs of ze mee mogen lopen in mijn staf om het vak te leren."