'Manchester United kan profiteren van financiële problemen bij Atlético Madrid'

'Manchester United kan profiteren van financiële problemen bij Atlético Madrid'

18-04-2020 12:27
8

Atlético Madrid is mogelijk genoodzaakt om Saúl Ñíguez te verkopen. De 25-jarige middenvelder geldt als kind van de club, maar de coronacrisis en het mogelijke mislopen van de Champions League hakken er flink in bij Los Rojiblancos.

Volgens AS overweegt Atlético om Saúl bij een bod van 75 miljoen euro te laten gaan. De negentienvoudig Spaans international staat al enige tijd in de belangstelling van Manchester United, dat overigens ook wordt gelinkt aan Donny van de Beek van Ajax. De Premier League-grootmacht kreeg eerder te horen dat het aan zijn transferclausule van 150 miljoen euro moest voldoen, maar de kaarten zijn nu compleet anders geschud.

Hoewel er nog een ontsnappingsroute zou zijn via de UEFA, houdt Atlético er rekening mee dat het flink in de kosten moet snijden. De Madrilenen begroten namelijk op de Champions League, maar de huidige zesde plaats in de Primera División levert deelname aan de Europa League op.

Daardoor is de toekomst van Saúl in het Wanda Metropolitano in het geding, terwijl ook Thomas Partey als mogelijke vertrekker wordt genoemd. De Spaanse middenvelder tekende in 2017 nog een negenjarig contract bij Atlético, tot medio 2026. Na onder meer Antoine Griezmann zou hij echter de volgende topspeler kunnen worden die vertrekt.