Beenhakker: 'Ik zit achter de geraniums, in het begin was ik wel bang'

Beenhakker: 'Ik zit achter de geraniums, in het begin was ik wel bang'

18-04-2020 13:35
21

Leo Beenhakker hoopt dat alles snel weer bij het oude is, want hij heeft zijn buik inmiddels meer dan vol van het coronavirus. De oud-trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal neemt geen enkel risico.

"Ik had me voorgenomen om na mijn pensioen niet achter de geraniums te gaan zitten, en wat gebeurt er? Ik zit erachter", zegt Beenhakker bij Bureau Sport op Radio 1. "In het begin ben ik wel bang geweest. Ik ben 77 en dan heb je ook wel wat dingetjes. Ik kan niet anders doen dan mij heel streng aan de regels houden, en alleen als het noodzakelijk is de deur uitgaan."

"Ik heb het gevoel alsof ik gestopt ben met leven, met sociale contacten", vervolgt Don Leo. "Ik ben nu niet meer bang, maar in het begin was het wel even schrikken omdat je in een kwetsbare leeftijd zit natuurlijk. Regelmatig kan ik er goed mee omgaan, maar ik heb ook van die dagen dat ik om acht uur 's ochtends uit mijn bed kom, dan zit ik met koffie in de keuken en dan denk ik: hoe wordt het in godsnaam elf uur."

Het terugzien van oude wedstrijden zorgt slechts gedeeltelijk voor afleiding. "Ik moet je zeggen, voetbal zit in mijn genen. Ik vind het leuk om te kijken als ik de einduitslag nog niet weet. Maar als ik nu naar oude herhalingen zit te kijken, bijvoorbeeld naar NAC – MVV uit 1987, dan kan ik daar niet opgewonden van raken. Ik heb ook al 47 keer alle Clásico's met Sierd de Vos doorgenomen."