'Promotie naar Eredivisie lonkt voor Olij: interesse voor NAC-doelman'

'Promotie naar Eredivisie lonkt voor Olij: interesse voor NAC-doelman'

18-04-2020 14:53
26

Sparta heeft zijn oog laten vallen op Nick Olij. De Rotterdammers informeerden onlangs bij de zaakwaarnemer van de 24-jarige doelman van NAC Breda, meldt het Algemeen Dagblad.

Sparta oriënteert zich op de keepersmarkt, aangezien het onduidelijk is of Ariel Harush nog terugkeert op Het Kasteel. Hij is vanwege het coronavirus teruggekeerd naar zijn vaderland Israël en heeft een aflopend contract.

Volgens het AD geldt Olij als zijn mogelijke vervanger. De Nederlandse sluitpost is sinds de zomer van 2019 actief voor NAC, dat hem oppikte bij AZ. Hij ligt tot medio 2021 vast in het Rat Verlegh Stadion, maar onderhandelingen over een nieuw contract zijn stopgezet. De Brabanders kunnen de verbintenis wel automatisch met één jaar verlengen bij promotie naar de Eredivisie.

Of het daarvan komt, is evenwel de vraag. NAC Breda staat momenteel vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders bemachtigden een ticket voor de play-offs, maar of het seizoen nog wordt uitgespeeld is onduidelijk. Sparta staat elfde in de Eredivisie.