'Ik heb mijn ouders verzocht ruim in te slaan bij het boodschappen doen'

'Ik heb mijn ouders verzocht ruim in te slaan bij het boodschappen doen'

18-04-2020 16:20
9

Het topseizoen van Bredanaar Ömer Bayram is ruw onderbroken. De linkspoot van Galatasaray was dit seizoen goed voor een karrenvracht aan assists en mocht zich met Turkije opmaken voor het EK, maar verwacht niet dat er dit seizoen nog gevoetbald kan worden.

De Süper Lig ging aanvankelijk 'gewoon' door, maar is inmiddels ook stilgelegd: Bayram toont zich realistisch en denkt dat hij voorlopig niet meer in actie komt. "Nee, ook niet in augustus of september", stelt hij in gesprek met BN DeStem. "Het is constant corona, overal. In augustus, als het nieuwe seizoen zou beginnen, is dit nog lang niet klaar. Daar ben ik wel zeker van."

Wedden

Meer odds

Zijn club Galatasaray werd bovendien opgeschrikt door het nieuws dat trainer Fatih Terim besmet bleek te zijn. "Een realitycheck, dat heeft me aan het denken gezet", aldus Bayram, die zich vooral om zijn ouders bekommerde. "Ik heb ze op het hart gedrukt niet meer naar buiten te gaan en als ze boodschappen doen, ruim in te slaan om zo min mogelijk in de supermarkt te zijn."

Nu zit de bij NAC Breda opgeleide dribbelaar in isolatie in Istanbul en probeert hij zijn medemens te helpen met het samenstellen van voedselpakketten. "Met twee tikken op mijn telefoon kan alles bestellen wat ik wil, heel veel andere mensen kunnen dat niet. Wij voetballers mogen nooit vergeten dat wij gezegend zijn", vindt hij. "Wat als je geen werk hebt, je huur en eten niet kan betalen? In mijn positie kan en wil ik iets doen voor de mensen die het zwaar hebben."