'Bayern wil ver gaan, maar vangt voorlopig bot bij grootverdiener Alaba'

'Bayern wil ver gaan, maar vangt voorlopig bot bij grootverdiener Alaba'

18-04-2020 17:58 Laatste update: 18:07
11

Bayern München wil David Alaba koste wat kost behouden, meldt BILD zaterdag. De 27-jarige Oostenrijker speelt al bijna tien jaar lang in het eerste van Der Rekordmeister en zou zelf twijfelen over zijn sportieve toekomst.

Alaba ligt nog tot medio 2021 vast en lijkt serieus te overwegen om zijn geluk eens buiten Duitsland te beproeven. FC Barcelona en Manchester City zouden hem op de korrel hebben en Real Madrid wil hem zelfs dolgraag hebben, weet BILD. Bayern is echter bereid om ver te gaan om Alaba alsnog binnenboord te houden.

De linkspoot is momenteel al één van de grootverdieners met een jaarsalaris van vijftien miljoen euro, maar zou nóg meer op kunnen strijken. Bovendien wil Bayern hem tot 2025 vastleggen, daar waar het geen langdurige contracten uit durfde te delen aan routiniers Manuel Neuer en Thomas Müller. Desondanks heeft de club nog niet kunnen voldoen aan de wensen van het kamp-Alaba.

Hoe de toekomst van de 72-voudig Oostenrijks international eruit ziet, blijft voorlopig onduidelijk. Door de huidige coronacrisis zijn de gesprekken tussen beide partijen voorlopig stil komen te liggen.