Adelaide overweegt vervanger Verbeek aan te stellen: Heb hierover nagedacht

Adelaide overweegt vervanger Verbeek aan te stellen: "Heb hierover nagedacht"

Gepubliceerd: zaterdag 18 april 2020 om 20:46za 18-04-2020 om 20:46

Laatste update: zaterdag 18 april 2020 om 20:58za 18-04-2020 om 20:58

Adelaide United stelt mogelijk een (tijdelijke) opvolger voor Gertjan Verbeek aan, vertelt voorzitter Piet van der Pol. Omdat ook de Australische competitie is onderbroken en Verbeek geen salaris meer krijgt is hij met zijn gezin teruggevlogen naar Nederland.

Zelfs al zou de A-League op korte termijn hervat worden, dan is het nog maar de vraag of Verbeek eenvoudig Australië weer binnenkomt. Daarnaast zou hij eerst veertien dagen in quarantaine moeten.

Van der Pol laat aan The Daily Telegraph weten te denken aan een vervanger van Verbeek. "Ik heb hier over nagedacht", zegt hij. "Maar ik denk niet dat de competitie weer begint tot het reisverbod is opgeheven. Ik verwacht dat dat eerst gebeurt."

Van der Pol kan een geschikte opvolger voor Verbeek aanwijzen, omdat Australische trainers niet over een proflicentie hoeven te beschikken. "Dus we hebben gekwalificeerde trainers. Carl Veart (assistent Verbeek, red.) is een van degenen die een licentie heeft en we hebben daar over nagedacht." Gerald Sibon keert volgens de krant zo goed als zeker niet terug.

Adelaide United heeft maar liefst 80% van het personeel opzij moeten zetten. "De organisatie moet zich nu richten op overleven en ervoor zorgen dat er weer werk geboden kan worden. Misschien kunnen we volgend jaar niet 75 mensen een baan geven, maar misschien wel 60. Daar moet ik naar kijken. Het hangt af van de overheid."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws