Manchester City verzekert zich alvast van komst van Kluiverth Aguilar (16)

Manchester City verzekert zich alvast van komst van Kluiverth Aguilar (16)

18-04-2020 21:10
74

Manchester City heeft zijn eerste aanwinst van het seizoen 2021/2022 alvast binnen. De Peruviaanse rechtsback Kluiverth Aguilar viert op 5 mei 2021 zijn achttiende verjaardag en zal Alianza Lima dan verruilen voor The Citizens.

Dit heeft Alianza Lima zaterdagavond Nederlandse tijd bekendgemaakt via de officiële kanalen. 'Wij zullen voor het eerst een speler afleveren aan het lichtblauwe Premier League-instituut. Dit is de grootste transfer in de recente geschiedenis van het Peruviaanse voetbal', kondigt men vol trots aan.

Ook Aguilar zelf kan niet wachten totdat hij het shirt van de viervoudig Premier League-kampioen aan mag trekken. "Dit zal het hoogtepunt van mijn carrière worden, ik ben zo blij dat Manchester City mij gescout heeft. Hopelijk kan ik me in de toekomst ontwikkelen tot een vaste waarde in het eerste elftal."

Zijn opmerkelijke voornaam heeft Aguilar overigens te danken aan zijn vaders voorliefde voor het Nederlandse voetbal. "Hij heeft me vernoemd naar Patrick Kluivert, die oude spits. Mijn broer heet Rijkaard", liet de jeugdinternational van Peru eerder al eens weten in een interview.