Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, dat we van Ajax wonnen en zo blij waren

"Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, dat we van Ajax wonnen en zo blij waren"

18-04-2020 23:53
79

Adrián Dalmau en Sean Klaiber zouden zondagavond eigenlijk naar de Rotterdamse Kuip af zijn gereisd voor de bekerfinale tussen hun FC Utrecht en Feyenoord. De eindelijk weer fitte Dalmau baalt dan ook stevig van de coronacrisis, net als de geschorste Klaiber.

Dalmau kwam afgelopen zomer over van Heracles Almelo, maar heeft sindsdien vrijwel voortdurend met zijn fitheid geworsteld. De Spanjaard had tegen Sparta net weer een uur gespeeld en een doelpunt meegepikt, toen de voetbalwereld op slot ging. "Het is ongelofelijk wat er dit seizoen allemaal gebeurt", treurt hij in gesprek met De Telegraaf. "Het enige dat ik kan doen is zorgen dat ik zo fit mogelijk blijf en dat ik klaar ben voor het moment dat er weer getraind en gespeeld kan worden. Daar focus ik me op."

Desondanks is hij zijn besef van tijd inmiddels een beetje kwijtgeraakt. "Ik had me helemaal niet gerealiseerd dat zondag de finale zou zijn", aldus Dalmau. "Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, dat we van Ajax wonnen (woensdag 4 maart, red.) en zo blij waren. Het lijkt wel een andere tijd."

Ook Klaiber baalt
Klaiber kreeg op die bewuste avond een veelbesproken gele kaart en liep daardoor een schorsing voor de finale op. Desondanks baalt ook de rechtsback van het verplaatsen van de finale. "Ik had er zin in om naar De Kuip te gaan en als toeschouwer tussen de fans de finale mee te maken. Als de jongens de finale hadden gewonnen, dan was het ook mijn beker geweest", vindt hij. "Het had zo'n mooi feest kunnen zijn."