Plet terug bij af: 'Hij vindt het zwaar, voor hem is deze situatie extra zuur'

Plet terug bij af: 'Hij vindt het zwaar, voor hem is deze situatie extra zuur'

19-04-2020 08:50
12

Andries Jonker ziet dat de spelers van Telstar zich vooralsnog weten te motiveren om de individuele trainingen te blijven doen. De trainer van de Witte Leeuwen leeft wel mee met Glynor Plet.

"Je ziet bij een aantal jonge spelers dat zij merken dat ze hier misschien wel sterker van worden", legt Jonker uit bij NH Radio Sportcafé. "Dat komt omdat zij zes dagen in de week vooral fysiek veel doen. Er is eigenlijk maar één speler die het wat zwaarder heeft en dat is Glynor Plet."

"Hij heeft twee jaar lang in Turkije individueel moeten trainen en dankte God op zijn blote knieën dat hij daar eindelijk vanaf was", vertelt de oefenmeester over de situatie van zijn ervaren spits. "Maar na een half jaar bij Telstar is hij weer terug bij af en moet hij weer in zijn eentje met een bal kloten. Om die reden vindt hij het wel zwaar en dat begrijp ik ook wel."

De 33-jarige aanvaller keerde afgelopen zomer terug in Velsen-Zuid na een mislukt avontuur bij Alanyaspor. "Hij is ervaren en snapt dat het nodig is, maar komt er wel voor uit dat het zwaar valt. Na twee van zulke jaren in Turkije kan ik me voorstellen dat hij zich enorm heeft verheugd om lekker te kunnen voetballen. Voor niemand is deze situatie leuk, maar voor hem is het wel extra zuur."