'Ik houd er rekening mee dat we half juni weer aan de bak kunnen in Nederland'

'Ik houd er rekening mee dat we half juni weer aan de bak kunnen in Nederland'

Gepubliceerd: zondag 19 april 2020 om 10:58zo 19-04-2020 om 10:58

Scheidsrechter Pol van Boekel hoopt dat de Eredivisie en Eerste Divisie in de zomermaanden afgemaakt worden, maar erkent dat hij weinig te willen heeft. Door het coronavirus staat het rest van het seizoen op zéér losse schroeven.

Van Boekel wacht het allemaal af. "Ik hoop dat we half juni weer kunnen beginnen, maar natuurlijk komen er veel vragen op", zegt de 44-jarige arbiter tegen ELF Voetbal. "Voetbal is en blijft een contactsport en we hebben ook een voorbeeldfunctie, dus ik ben benieuwd. Het is afwachten en fit blijven."

De kans lijkt klein dat het seizoen afgemaakt kan worden. Komende dinsdag zal er meer duidelijk worden op de persconferentie van premier Rutte. Van Boekel: "De KNVB houdt ons per mail op de hoogte. We krijgen te horen wat er wordt besproken door de bond en de clubs. Ik houd er rekening mee dat we half juni weer aan de bak kunnen, maar dat kan ook valse hoop zijn."

"Als ik de geluiden hoor, zal dat waarschijnlijk zonder publiek zijn. Maar misschien is dat helemaal niet haalbaar", weet Van Boekel. "We zitten allemaal in de wachtstand, dat is nou eenmaal niet anders. Als er nieuws is vanuit de regering, het RIVM of de KNVB dan worden wij daarvan op de hoogte gebracht. We kunnen niet meer doen dan afwachten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws