'Phantom-Einladung' voor Oranje-kandidaat: 'Ik voel me vereerd en dankbaar'

'Phantom-Einladung' voor Oranje-kandidaat: 'Ik voel me vereerd en dankbaar'

Gepubliceerd: zondag 19 april 2020 om 11:14zo 19-04-2020 om 11:14

Laatste update: zondag 19 april 2020 om 11:17zo 19-04-2020 om 11:17

Robin Gosens lijkt de knoop te hebben doorgehakt: de vleugelverdediger van Atalanta Bergamo verkiest Duitsland boven Nederland. Hij is vereerd door de 'Phantom-Einladung' van bondscoach Joachim Löw.

De kans was groot dat Gosens in maart opgeroepen zou worden voor de oefeninterlands van Duitsland tegen Spanje en Italië, maar door het coronavirus ging dat niet door. "Ik heb alleen via de media gehoord dat ik uitgenodigd zou worden, maar ik voel me vereerd. Ik kon even ontsnappen aan het lijden en verdriet in Bergamo (één van de zwaarst getroffen steden, red.) en daarvoor ben ik iedereen dankbaar", reageert Gosens tegenover BILD.

Gosens, een vaste waarde bij Champions League-sensatie Atalanta, lijkt niet meer aan een interlandcarrière bij het eveneens 'geïnteresseerde' Oranje te denken. "Ik neem aan dat Jogi Löw onder normale omstandigheden contact met me zou hebben opgenomen en me zou hebben geïnformeerd, dus ik zie het als een teken dat ik mijn kans wel ga krijgen", besluit de 25-jarige Duitser, die door zijn vader ook over een Nederlands paspoort beschikt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws