'PSV laat oog vallen op 'El Cabecita' na negen goals in tien wedstrijden'

'PSV laat oog vallen op 'El Cabecita' na negen goals in tien wedstrijden'

19-04-2020 15:58
48

PSV wordt in Mexico gelinkt aan de topscorer van de Liga MX. Jonathan Rodriguez, een 26-jarige spits van Cruz Azul, heeft zich volgens Marca in de kijker gespeeld bij de Eindhovense club.

De Mexicaanse afdeling van Marca meldt op basis van een scoop van journalist Nahuel Ferreira dat naast PSV ook Cagliari in de markt is voor Rodriguez. De Uruguayaanse spits maakte in de eerste tien speelronden van de Clausura liefst negen goals, waarmee hij de topscorer van Cruz Azul én Mexico is.

Rodriguez, die door het leven gaat als 'El Cabecita' (vertaald: het hoofdje), werd voor de gedwongen break vanwege het coronavirus uitvoerig bekeken door scouts van PSV, klinkt het. Ook Cagliari, de nummer twaalf van de Serie A, heeft meerdere keren op de tribune gezeten.

In Eindhoven is men niet onbekend met de Mexicaanse markt. Carlos Salcido, Francisco 'Maza' Rodriguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno en Hirving Lozano Lozano maakten de laatste jaren hun opwachting voor PSV. Met bankzitter Erick Gutiérrez speelt er momenteel nog één Mexicaan in het Philips Stadion.

Rodriguez is een twintigvoudig international van Uruguay. Hij stond eerder onder contract bij Peñarol, Benfica, Deportivo La Coruña en Santos Laguna.