Akelig gevoel voor Gosens: 'Dat was voor sommige fans het begin van het einde'

Akelig gevoel voor Gosens: 'Dat was voor sommige fans het begin van het einde'

19-04-2020 18:08 Laatste update: 20-04-2020 09:23
15

Dat het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Valencia is aangemerkt als een 'biologische bom', bezorgt Robin Gosens een akelig gevoel. De oud-speler van Heracles Almelo dacht op 19 februari een topduel te spelen in Milaan.

"Op dat moment dacht ik dat het de mooiste wedstrijd uit mijn loopbaan was tot nu toe", zegt Gosens tegen TC Tubantia. "Als je dat leest, doet dat veel. We wonnen met 4-1, het was een fantastische avond, maar op de tribune begon de ellende misschien. En -  dit is misschien dramatisch gesteld - was het voor sommige supporters het begin van het einde. Mijn directe tegenstander bleek ook corona te hebben. Ik heb geen symptomen gehad."

Bergamo werd heel zwaar getroffen door het coronavirus. Gosens en zijn vriendin mogen weer naar buiten om de hond uit te laten, maar zijn nog wat bang. "Als je zo lang je huis niet hebt verlaten, word je schichtig. Het was traumatisch om in het epicentrum te zitten en helend tegelijk. We zijn veranderd als mens. Vrijheid en gezondheid hebben we altijd voor lief genomen. Dat doen we niet meer en ik hoop dat iedereen daar anders in wordt."

In Italië wordt er inmiddels gesproken over het hervatten van het seizoen. "Ik wil niets liever dan het veld op. Maar het is ook raar: mensen hebben verdriet, ga je dan voetballen? Iedereen is hier wel iemand kwijtgeraakt. Als we de competitie uitspelen, is dat voor de werknemers, voor het behoud van hun banen. We kunnen niet in Lombardije spelen, het is hier nog te gevaarlijk."

Over de petitie die is gestart om Atalanta tot kampioen uit te roepen, is de linksback duidelijk. "Dat slaat nergens op, we staan vierde en verdienen het niet. We willen toch geen kampioen worden omdat hier het meeste verdriet is?"