'Barça-vertrek aanstaande voor Abidal: oude club toont interesse in Fransman'

'Barça-vertrek aanstaande voor Abidal: oude club toont interesse in Fransman'

19-04-2020 20:31
6

Éric Abidal is in beeld om de nieuwe technisch secretaris te worden bij het Olympique Lyon van Memphis Depay. De Fransman staat op het moment nog onder contract bij FC Barcelona, maar kwam meerdere malen in het nieuws vanwege een conflict met sterspeler Lionel Messi.

De functie bij Lyon komt vrij aangezien de huidige technisch secretaris, Florian Maurice, na dit seizoen vertrekt naar Stade Rennes. Abidal staat volgens RMC Sport bovenaan het lijstje van Lyon en voorzitter Jean-Michel Aulas lijkt gecharmeerd van de voormalig verdediger van onder meer Barcelona. Daarnaast zou de huidige technisch directeur Juninho Pernambucabo graag met Abidal samen willen werken in Lyon.

Eerder dit seizoen kwam Abidal negatief in het nieuws nadat hij zich uitsprak over het vertrek van coach Ernesto Valverde. Zo zouden de spelers niet alles hebben gegeven voor de ontslagen trainer. Messi reageerde verontwaardigd en de positie van Abidal stond een tijdje ter sprake. Uiteindelijk mocht de Fransman bij de club blijven, maar de kans bestaat dus dat Abidal na dit seizoen alsnog vertrekt uit Camp Nou. 

Een overgang naar Lyon betekent een terugkeer op het oude nest voor Abidal, die tussen 2004 en 2007 speelde voor de club uit Zuid-Frankrijk.