Koch hoopt op stap hogerop: 'Kan België zijn, maar Nederland is ook optie'

Koch hoopt op stap hogerop: 'Kan België zijn, maar Nederland is ook optie'

19-04-2020 20:50 Laatste update: 21:07
21

Menno Koch maakt dit seizoen zijn eerste minuten in het buitenland. De voormalig speler van PSV, FC Utrecht en NAC Breda heeft het naar zijn zin bij KAS Eupen en merkt het verschil tussen het Belgische en Nederlandse voetbal. De verdediger hoopt in de toekomst een stap hogerop te kunnen.

"Het is een totaal andere cultuur, competitie en manier van voetballen", begint Koch in gesprek met ELF Voetbal. "Onze selectie is een grote mix van culturen. We hebben een Spaanse trainer en spelers uit onder meer Argentinië en Brazilië. Ik was vanuit Nederland wel iets gewend, maar dit is wel een hele grote mengelmoes."

Wedden

Meer odds

Koch ziet dat het Belgische voetbal fysiek een stuk verder is dan in Nederland, maar qua techniek liggen Belgische clubs juist achter op Nederlandse clubs, zo geeft hij aan. "Het voetbal is hier veel effectiever", vervolgt Koch. "In de Eredivisie krijg je wel eens vijf kansen tegen zonder dat er wordt gescoord. Hier is het vaak meteen raak en bouwt de tegenstander vervolgens een muur. Als je de teams tegenover elkaar zet, denk ik dat de Nederlandse top vijf iets beter is. Daaronder verwacht ik dat de Belgische teams sterker zijn."

Koch heeft het uitstekend naar zijn zin in België, maar denkt ook aan de toekomst. "Uiteindelijk is het doel om vanuit hier opnieuw een mooie stap omhoog te kunnen zetten. Dat zou in België kunnen zijn, maar misschien is Nederland ook een optie", sluit de verdediger af.