Suárez dreef AZ-verdediger Moreno tot wanhoop: 'Hij was bij Ajax al een ster'

Suárez dreef AZ-verdediger Moreno tot wanhoop: 'Hij was bij Ajax al een ster'

19-04-2020 21:12 Laatste update: 21:16
93

Héctor Moreno zag in zijn tijd bij AZ al dat Luis Suárez een grote toekomst tegemoet ging. De Mexicaanse verdediger geeft aan dat het nodig was om Suárez 'te schoppen' om hem af te stoppen en hij haatte het om tegen de Uruguayaan te spelen.

Dat vertelt Moreno in een interview met ESPN. De verdediger, die nu onder contract staat bij Al-Gharafa uit Qatar, kan zich de duels met Suárez nog goed herinneren. "Hij was bij Ajax al een ster", geeft hij aan. "Dat zag je meteen aan de manier waarop hij speelde en zich gedroeg."

Moreno stond tussen 2008 en 2011 onder contract in Alkmaar en geeft aan dat Ajax in de duels met AZ vaak de betere ploeg was. Suárez dreef hem op sommige momenten tot wanhoop. "De duels die we hadden waren uitdagingen voor ons allebei. We schopten elkaar vaak en mijn taak was om hem af te stoppen. Suárez was een speler van wie je het haat om ertegen te spelen, maar je zou hem wel graag in je team willen hebben", aldus Moreno. 

"Hij geeft geen enkele bal zomaar weg", gaat de Mexicaan verder. "Hij zal voor elke bal vechten, probeert altijd contact te maken en je te irriteren, niet op een slechte manier. Hij is een vechter en is fantastisch als hij de bal heeft. Dan kan je hem schoppen, vasthouden, maar het maakt hem niet uit", sluit Moreno af.