Driessen verwacht onenigheid tussen Eredivisie en KKD: 'Onacceptabel'

Driessen verwacht onenigheid tussen Eredivisie en KKD: 'Onacceptabel'

19-04-2020 22:37 Laatste update: 22:47
100

Valentijn Driessen verwacht problemen tussen de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie mocht er besloten worden volgend seizoen met twintig ploegen van start te gaan op het hoogste Nederlandse niveau. ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven dan actief in de Eredivisie, terwijl De Graafschap en SC Cambuur promoveren.

De Keuken Kampioen Divisie kan zich volgens Driessen vinden in promotie voor Cambuur en De Graafschap, maar verwacht dan wel dat er twee Eredivisie-teams degraderen. Dat zijn in dit geval RKC en ADO. 'Het tweede profniveau is vanwege financiële compensatie met frisse tegenzin akkoord gegaan met in hun ogen vier onaantrekkelijke Jong-teams (Ajax, AZ, PSV, FC Utrecht) en heeft de 38 speelronden hard nodig voor recettes en horeca-inkomsten', begint Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

'In het voorgestelde scenario met twintig Eredivisie-clubs blijven er in de Eerste Divisie slechts veertien zelfstandige clubs over en worden vier lucratieve speelronden ingeleverd. Onacceptabel, zeker zolang de Eredivisie niet met een financiële vergoeding over de brug komt. Alleen moet de Eredivisie iedere euro tweemaal omdraaien, want anders vallen clubs om', stelt Driessen.

Europese tickets
Driessen ziet dat er verder nog veel onzeker is mocht de Eredivisie niet uitgespeeld worden. 'Logisch als Feyenoord als nummer drie het gegarandeerde ticket voor de groepsfase van de Europa League (normaal voor de bekerwinnaar bestemd) ontvangt, PSV een voorrondeticket als nummer vier krijgt, maar moet het laatste plaatsbewijs naar nr. vijf Willem II of nr. zes FC Utrecht? Willem II staat drie punten voor, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld en een minder doelsaldo dan FC Utrecht. Dat ontbrekende duel is Ajax-thuis', sluit Driessen af.