El Ahmadi ontkracht complottheorie Ajax: 'Verklaar ik hierbij voor eens en altijd'

El Ahmadi ontkracht complottheorie Ajax: 'Verklaar ik hierbij voor eens en altijd'

20-04-2020 08:31
100

Karim El Ahmadi speelde tien jaar geleden de vreemdste wedstrijd uit zijn carrière: Feyenoord trof FC Twente, verloor de wedstrijd (2-0) en zette daarmee Ajax een hak in de titelrace. El Ahmadi ontkent echter dat Feyenoord Twente liet winnen.

"Hierbij verklaar ik voor eens en altijd: wij hebben toen de wedstrijd echt niet bewust laten lopen", reageert El Ahmadi in gesprek met TC/Tubantia. "Elke voetballer die op een veld staat wil goed spelen. Wij zijn ook nog eens profs, die voor een premie voetballen. Het was alleen geen gewone competitiewedstrijd, dat moet ik wel toegeven. Zeker niet voor mij als Enschedese jongen en als speler die bij FC Twente is opgegroeid."

Bijkomende reden om niet vól gas te geven, was de bekerfinale die Feyenoord een week later zou spelen tegen Ajax. "Je staat op het veld, en je doet je best, maar de focus is anders. Op de één of andere manier zit er een rem op, omdat je bijvoorbeeld een week voor de finale niet geblesseerd wilt raken", verklaart El Ahmadi.

In de aanloop naar FC Twente - Feyenoord, twee wedstrijden voor het einde, ontstond een wonderlijke situatie: Ajax-fans hoopten dat Feyenoord zou winnen en Feyenoord-fans hoopten op een nederlaag van hun eigen club. "Op de dag voor de wedstrijd kwamen zelfs een paar honderd supporters van ons het trainingsveld op. Ze eisten dat we zouden verliezen van Twente", memoreert El Ahmadi.

"Kun je je het voorstellen? Hopen dat je eigen club verliest? Bij de goals van Twente juichte ook het gehele uitvak. Dit was de meest vreemde wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. In de aanloop naar de wedstrijd kreeg ik talloze berichtjes om zondag niet mijn best te doen. De meeste kwamen niet eens vanuit Twente, maar van verstokte Feyenoorders."