'Och, ik zou zo graag helpen. Maar Chelsea zegt: Don’t you go outside, Piet!'

'Och, ik zou zo graag helpen. Maar Chelsea zegt: Don’t you go outside, Piet!'

20-04-2020 08:58
20

Piet de Visser blijft positief in het oog van de coronacrisis. De 85-jarige meesterscout, nog steeds werkzaam voor Chelsea, kan niet wachten om weer naar buiten te gaan en talenten te ontdekken.

De Visser scoutte topspelers als Thibaut Courtois, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Alex, Ruud van Nistelrooij en Marc Overmars, maar is na een trip door Zuid-Amerika aan huis gekluisterd door het gevaar van het coronavirus. "Maar mensen die ziek worden, hebben het nog slechter, hè. En verschillende zakenmensen ook", zegt De Visser tegen de Volkskrant. "Och, ik zou zo graag helpen. Zo graag uitvliegen. Maar Chelsea zegt: Don’t you go outside, Piet!"

De Visser kijkt naar oude wedstrijden en zijn scoutingrapporten, maar het is allemaal tijdverdrijf. "Ik wil live voetbal zien, de geur opsnuiven van het veld, de ambiance, ik wil verrast worden door talentjes. Ik wil ontdekken." Op termijn hoopt hij weer op pad te gaan om te doen wat hij het liefst doet. "Ik ben een optimist, dit gaat voorbij. En dan ben ik er nog, daar wapen ik me voor."