Johan Cruijff Arena maakt berekening: 'Moet natuurlijk geen jaren duren'

Johan Cruijff Arena maakt berekening: 'Moet natuurlijk geen jaren duren'

20-04-2020 11:57 Laatste update: 11:59
31

De Johan Cruijff Arena heeft genoeg 'vet op de botten' om de coronacrisis voor lange tijd te kunnen overleven. Dat zegt stadiondirecteur Henk Markerink maandag in De Telegraaf.

Zonder thuiswedstrijden van Ajax, de vier EK 2020-wedstrijden en grote concerten en andere evenementen loopt het stadion in Amsterdam veel inkomsten mis. "We hebben een berekening, een liquiditeitsanalyse, gemaakt. Hoeveel geld komt er momenteel binnen, wat gaat eruit en hoelang kunnen we dit volhouden?", legt Markerink uit in de krant.

"De conclusie is dat de Johan Cruijff Arena gezond is en wel wat vlees op de botten heeft. Bovendien zijn de overheid en de banken bereid te helpen. Veel van onze kosten zijn evenement-gerelateerd, maar een aantal vaste kosten loopt door. De investeringen in het stadion zijn voor even stopgezet. Al werden de 'wangen', de hoeken van de tribunes, gewoon dichtgemaakt, omdat dit al was begroot. Verder is de Arena gesloten", aldus de stadiondirecteur, die dus positief gestemd is. "Al moet dit natuurlijk geen jaren duren."