Van Seumeren luidt noodklok in Utrecht: 'Dan is de helft van de clubs verdwenen'

Van Seumeren luidt noodklok in Utrecht: 'Dan is de helft van de clubs verdwenen'

20-04-2020 12:15
216

Frans van Seumeren vindt het de hoogste tijd voor een collectief plan vanuit de KNVB en de Eredivisie CV. Daarmee moeten de vele clubs die het moeilijk hebben of krijgen als gevolg van de coronacrisis geholpen worden, aldus de eigenaar van FC Utrecht.

Van Seumeren noemt een noodplan 'belangrijker dan ooit'. "Hoe gaan we het doen? Gaat Ajax straks dan zo lang mogelijk de salarissen doorbetalen terwijl andere clubs achter elkaar omvallen? Want dat de clubs dadelijk een voor een om gaan vallen als dit te lang gaat duren, lijkt me wel duidelijk", waarschuwt hij in gesprek met Voetbal International.

"Bij FC Utrecht redden we het nog wel even, maar ik kan je wel vertellen dat als dit tot bijvoorbeeld het einde van het jaar gaat duren, en wie zegt dat dat niet gaat gebeuren, dan is de helft van de clubs omgevallen, verdwenen. Ik zie andere sectoren veel geld krijgen, van de week dus weer 300 miljoen naar cultuur."

Van Seumeren benadrukt dat voetbal essentieel is voor de volkscultuur. "En er werken duizenden mensen in deze bedrijfstak. Alleen bij ons werken al 110 mensen en zijn er zoveel mensen verbonden met de club, dat je daar verdorie als de donder ook met een vangnet moet komen. We doen maatschappelijk veel met zijn allen, we zijn gewoon belangrijk."