FC Groningen casht 'significant bedrag': 'Zeker belangrijke gelden'

FC Groningen casht 'significant bedrag': 'Zeker belangrijke gelden'

20-04-2020 12:52
53

Bij FC Groningen wacht men gespannen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet af. Dinsdag wordt er meer duidelijk, waarna donderdag de UEFA bij elkaar komt en vrijdag de KNVB aan de beurt is. Wouter Gudde, directeur van Groningen, hoopt op solidariteit.

"Alle clubs hebben nu, maar ook straks, te maken met dezelfde uitdaging. Hoe groot je ook bent als club", zegt Gudde tegen RTV Noord. "We moeten er bijvoorbeeld rekening mee houden dat er langere tijd zonder publiek wordt gespeeld. Dat betekent dat de verdienmodellen van clubs er anders uit komen te zien."

FOX Sports heeft het laatste kwartaalbedrag van de televisiegelden inmiddels overgemaakt naar de clubs. "Dat gaat om een significant bedrag, dus dat zijn voor ons zeker belangrijke gelden", verklaart Gudde, die wel z'n hart vasthoudt door de opgedroogde inkomsten uit bijvoorbeeld sponsoring en kaartverkoop. "Als je voor langere tijd zonder publiek moet voetballen, dan zal een aantal clubs dat niet volhouden."

Gudde vraagt zich ook af hoe het moet met supporters die in een stadion anderhalve meter afstand dienen te houden. "Het is denk ik niet zo simpel om twee stoelen leeg te houden en dat daarnaast dan weer iemand zit. Mensen moeten plassen, willen wat eten of drinken kopen. Maar wat gebeurt er bijvoorbeeld bij een doelpunt? Houdt iedereen zijn emoties onder controle of duiken we allemaal over elkaar heen?"