Nog 250.000 euro tegoed na faillissement van Lokeren: Ik ben heel kwaad

Nog 250.000 euro tegoed na faillissement van Lokeren: "Ik ben heel kwaad"

20-04-2020 14:13 Laatste update: 14:16
46

Jelle Van Damme heeft verbijsterd en woest gereageerd op het definitieve einde van Sporting Lokeren. De oud-Ajacied en verdediger van de Belgische club kreeg maandag het nieuws te horen dat de club failliet is verklaard.

"Wij zijn aan het lijntje gehouden", zegt de 36-jarige verdediger tegen VTM. "Als spelers hebben wij natuurlijk ook onze verantwoordelijkheid. Maar in de omstandigheden dat wij moesten en werken en presteren dat gaat niet. Dit heb ik nergens meegemaakt. Je kunt niet presteren. Dat is geen excuus. Dat is de waarheid. Je raakt je zin, je goesting kwijt om te trainen."

Van Damme speelt sinds juli 2019 voor Lokeren en veel van de gemaakte beloftes zijn niet uitgekomen. "Ik ben niet in het verhaal gestapt om aan te modderen. Kijk, wat er is gebeurd. Er was veel blabla. De nieuwe eigenaren hebben nooit een deftig business plan gehad. Als je geen geld hebt, moet je geen club kopen. Zo simpel is dat."

De routinier zou nog 250.000 euro tekengeld tegoed hebben van Lokeren. "Natuurlijk ben ik kwaad. Ik ben heel kwaad. Ik hou mij rustig. Ik hou mij in, omdat ik moet. Ik wil geen dingen zeggen die tegen mij gebruikt kunnen worden. Ik spreek voor mezelf, maar denk niet dat ik de enige ben. De advocaten gaan nog werk hebben."