Van Ginkel over Chelsea-toekomst: 'Kunnen ook denken: laten we hem vooral houden'

Van Ginkel over Chelsea-toekomst: 'Kunnen ook denken: laten we hem vooral houden'

20-04-2020 14:29 Laatste update: 16:01
56

Marco van Ginkel is na twee jaar blessureleed eindelijk weer in staat om deel te nemen aan de groepstraining, maar het coronavirus zit hem dwars. De middenvelder is in onzekerheid over zijn toekomst bij Chelsea, waar zijn contract komende zomer afloopt.

Chelsea heeft wel een eenzijdige optie om die verbintenis met een jaar te verlengen. "Ik heb geen idee wat er staat te gebeuren. Chelsea moet volgende maand laten weten wat het van plan is. Ik zal ze over een paar weken maar eens bellen", lacht hij in gesprek met Voetbal International. "Nee, even serieus: ik weet het niet. Door de huidige crisis kan het zomaar zijn dat er in de voetballerij veel verandert wat betreft contracten en salarissen. Het zijn voor veel mensen onzekere tijden. We wachten het maar gewoon af."

Van Ginkel hoopt dat zijn terugkeer van een blessure Chelsea juist doet besluiten met hem door te gaan. "Ze kunnen ook denken; we hebben ontzettend veel in die jongen geïnvesteerd en nu is hij eindelijk fit. Laten we hem vooral houden", aldus de 27-jarige middenvelder, die hoopt nog lang door te kunnen voetballen. "Het zit hem in de kleine dingen. Met een groep trainen, wedstrijdjes spelen. Daar kijk ik naar uit. Dat hoop ik ook nog heel lang te kunnen doen. Voetballen tot mijn 34e? Daar teken ik voor."