'Aan Ajax gelinkte Longstaff moet wachten op Newcastle-overname'

'Aan Ajax gelinkte Longstaff moet wachten op Newcastle-overname'

20-04-2020 15:34 Laatste update: 16:00
33

Matthew Longstaff kan na het voltooien van de overname van Newcastle United een nieuw contract tekenen bij de club, meldt de Daily Mail. De twintigjarige middenvelder wordt de laatste weken in verband gebracht met een transfer naar Ajax.

Longstaff speelde dit seizoen zeven wedstrijden in de Premier League en scoorde daarin tweemaal. Zijn eerste goal was direct de winnende tegen Manchester United tijdens zijn debuut. Longstaff heeft een aflopend contract bij Newcastle United en kan dus voor iedere club tekenen op dit moment, maar volgens de Daily Mail gaan er nog gesprekken met Newcastle volgen.

De club staat op het punt overgenomen te worden door een consortium onder leiding van een investeringsfonds uit Saudi-Arabië. De huidige eigenaar Mike Ashley zou 320 miljoen euro krijgen voor de verkoop van de Premier League-club. De nieuwe eigenaren hebben grote plannen met Newcastle United en willen meer dan tweehonderd miljoen euro transferbudget beschikbaar stellen. Longstaff maakt ook deel uit van die plannen. Naast Ajax zijn ook Internazionale en Olympique Marseille geïnteresseerd in de middenvelder.