Fosu-Mensah: 'Het is mijn doel om een vaste waarde te worden bij United'

Fosu-Mensah: 'Het is mijn doel om een vaste waarde te worden bij United'

20-04-2020 16:56
10

Timothy Fosu-Mensah hoopt nog altijd op een nieuwe kans bij Manchester United. The Manchester Evening News meldde onlangs al dat de Premier League-topclub de optie in zijn aflopende contract heeft gelicht, waardoor hij nu tot medio 2021 vastligt.

De 22-jarige verdediger kwam zo'n drie jaar geleden voor het laatst in actie voor United. Na verhuurperiodes bij Crystal Palace en Fulham én een zware kruisbandblessure die hem negen maanden aan de kant hield, wil hij zijn waarde bewijzen aan manager Ole Gunnar Solskjaer.

"Wie wil er nou niet voor Manchester United spelen?", stelt Fosu-Mensah tegenover PA. "Ik ben erop gebrand om terug te keren en het team te helpen door mijn uiterste best te doen. Mijn hart ligt bij deze geweldige club. Mijn doel is om uit te groeien tot een vaste waarde, veel prijzen te winnen en memorabele momenten te beleven hier. Daar droomt iedere speler van bij United."

Fosu-Mensah debuteerde onder manager Louis van Gaal voor United. De drievoudig international van Oranje heeft ook bij Solskjaer een goed gevoel, nadat hij in december aansloot bij de training van het eerste elftal. "Hij is heel positief naar mij toe. Hij ziet dat ik hard werk en moedigt mij aan. Ik voel zeker veel vertrouwen van hem."

De voormalig jeugdspeler van Ajax maakte na zijn zware kwetsuur alweer speelminuten voor het O23-elftal van United, maar een rentree in de hoofdmacht blijft het doel. Door de coronacrisis moet dat voorlopig even wachten. "Ik had een zeer goed gevoel over mijn terugkeer. De manager beslist, maar ik had vertrouwen in het maken van speelminuten."