Duitse deelstaten zijn akkoord: hervatting van Bundesliga op 9 mei lonkt

Duitse deelstaten zijn akkoord: hervatting van Bundesliga op 9 mei lonkt

20-04-2020 18:34
41

Het hervatten van de Bundesliga en 2. Bundesliga is een grote stap dichterbij gekomen. De sportministers van de Duitse deelstaten achten het 'met de kennis van dit moment' mogelijk dat er in mei weer kan worden gevoetbald.

Voorwaarde is wel dat de duels achter gesloten deuren worden gespeeld, maar daar hadden alle clubs zich al bij neergelegd. Mochten de 'Geisterspiele' zonder problemen verlopen, dan mogen naast de Bundesliga en 2. Bundesliga ook de 3. Bundesliga en de bekerwedstrijden hervat worden.

Het is nu aan de clubs om een goed plan voor de hygiëne, gezondheid en medische voorzorgsmaatregelen op te stellen. Ook op andere gebieden moeten de clubs hun verantwoordelijkheid nemen, zo klinkt het in een verklaring. Als voorbeeld wordt gewezen op zo weinig mogelijk personeel om de uitzendingen op televisie te verzorgen. Ook moet voorkomen worden dat fans alsnog samenkomen buiten het stadion.

Volgens Markus Söder, minister-president van Beieren, zouden wedstrijden al vanaf 9 mei kunnen plaatsvinden. Zijn collega Armin Laschet uit Noordrijn-Westfalen, sluit zich daarbij aan. Wel benadrukken zij dat een 'perfect dichtgetimmerd concept' een absolute voorwaarde is. De Bundesliga-clubs hebben de training inmiddels hervat.