Hoop op onderzoek naar Liverpool - Atlético Madrid: Heel interessant

Hoop op onderzoek naar Liverpool - Atlético Madrid: "Heel interessant"

Gepubliceerd: maandag 20 april 2020 om 20:11ma 20-04-2020 om 20:11

Angela McLean, wiskundig bioloog en adviseur van de Engelse regering, vindt dat er onderzoek moet worden gedaan naar de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Atlético Madrid. Die wedstrijd ging gewoon door en heeft mogelijk grote gevolgen gehad voor de verspreiding van het coronavirus.

De wedstrijd werd gespeeld op 11 maart en een aantal andere Europese landen nam destijds al serieuze maatregelen tegen de verspreiding van het virus. Zo werden Spaanse wedstrijden achter gesloten deuren afgewerkt en scholen gesloten. Anfield zat echter propvol. De kans bestaat dat er daardoor onnodig veel mensen besmet zijn geraakt.

McLean wil dat laten onderzoeken. "Ik denk dat het heel interessant is om te bekijken of er een verband is tussen het aantal besmettingen in Liverpool en in Spanje. Dat is vast en zeker een interessante hypothese", zo wordt ze geciteerd door de Engelse krant The Independent. 

De Spaanse politicus José Luis Martínez-Almeida noemt het doorgaan van de wedstrijd een fout. 3000 supporters van Atlético waren aanwezig op Anfield en hebben mogelijk een hoop besmettingen veroorzaakt. "Het was totaal niet logisch dat 3000 Atlético-fans naar Anfield af konden reizen", zei hij tegen Onda Cero. "Het was een fout. Achteraf is dat makkelijk praten, maar ik vind dat er meer maatregelen genomen hadden moeten worden."

"De regering had een dag voor de wedstrijd al belangrijke maatregelen genomen door grote evenementen te verbieden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens?

(798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws