'Ajax wil armlastige clubs te hulp schieten': Dat is een mooi gebaar van ze

'Ajax wil armlastige clubs te hulp schieten': "Dat is een mooi gebaar van ze"

20-04-2020 21:28 Laatste update: 21:36
189

Ajax is bereid om Eredivisie-clubs die in de problemen komen financieel te ondersteunen. Dat stelt sportmarketeer Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren luidde in een interview met Voetbal International de noodklok. Volgens hem gaan clubs omvallen als de coronacrisis nog lang duurt. Woerts onderschrijft die waarschuwing. "De meeste clubs drijven toch ook op de wedstrijdbaten. Het gaat echt om serieus geld, dus er zullen best clubs in de problemen komen", vertelt hij.

"Maar ik heb vandaag ook begrepen dat Ajax bereid is om clubs te helpen die in directe liquiditeitsproblemen komen", vervolgt Woerts. "Dat is een mooi gebaar van Ajax. Ze zeggen echt: we moeten de competitie met zijn allen in stand houden. Daarom is Ajax samen met PSV, Feyenoord en AZ één van de voorstanders om de competitie uit te breiden naar twintig ploegen. Je moet nu solidair zijn met elkaar."

Volgens de sportmarketeer hebben tien clubs dat idee omarmd. SC Heerenveen, FC Twente, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, ADO Den Haag en RKC Waalwijk scharen zich achter het voorstel. "Het wordt steeds breder gedragen." 

AZ stelde eerder voor om de clubs die deelnemen aan de Champions League en Europa League een deel van de inkomsten af te laten staan. Dat idee wordt naar verluidt niet breed gedragen door de topclubs.