'Verliezen Barça over de 30 miljoen heen: Camp Nou pas in 2021 weer geopend'

'Verliezen Barça over de 30 miljoen heen: Camp Nou pas in 2021 weer geopend'

21-04-2020 08:39
18

FC Barcelona kan voorlopig geen fans meer toelaten in het eigen Camp Nou, verwacht Diario SPORT. Het Spaanse sportmedium sluit zelfs niet uit dat er pas in 2021 weer publiek aanwezig kan zijn bij thuiswedstrijden van de Blaugranas.

'Cerrado hasta el 2021', kopt SPORT. Volgens de krant is Barça ervan doordrongen dat het 'muy difícil', bijzonder moeilijk wordt, om nog fans toe te laten. Deskundigen adviseren om de bezoekersaantallen langzaam weer op te bouwen en de temperatuur van de stadionbezoekers bij binnenkomst op te meten. De kans is echter aanwezig dat de eerste wedstrijd met publiek pas in 2021 zal zijn: van een uitverkocht Camp Nou zal voorlopig in ieder geval geen sprake zijn.

Wedden

Meer odds

Barça dreigt hierdoor flinke verliezen te leiden. Marca rekende onlangs al uit dat de club per thuiswedstrijd ruim drie miljoen euro aan wedstrijdinkomsten genereert. Als er tot aan november voor gesloten deuren gespeeld moet worden, zou dit al ruim dertig miljoen euro kosten. De kans is dus aanwezig dat dit aantal nóg verder oploopt.

Wat er nu met de Spaanse competitie gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Real Madrid heeft al toestemming gevraagd om zijn thuiswedstrijden op het trainingscomplex af te werken, maar de Spaanse bond heeft ook al een scenario voor wanneer het seizoen niet afgemaakt kan worden. Barça zou in dat geval naar de Champions League gaan.