'La Cubanita-investeerder treedt alweer terug bij Roda en is één miljoen kwijt'

'La Cubanita-investeerder treedt alweer terug bij Roda en is één miljoen kwijt'

21-04-2020 09:59 Laatste update: 10:02
71

Investeerder Roland Hogenelst heeft Roda JC alweer gedag gezegd, meldt De Limburger dinsdagochtend. De eigenaar van horecaketen La Cubanita stapte in oktober in, maar zal nu plaatsmaken voor een groep nieuwe ondernemers.

Roda JC heeft nog niets van zich laten horen via de officiële kanalen, maar volgens De Limburger heeft Hogenelst 'een zeer beknopt statement' afgegeven. 'Ik accepteer dat ik mijn investering kwijt ben en ik hoop dat ik uiteindelijk een bijdrage heb mogen leveren aan een financieel gezond, succesvol Roda JC', wordt de ondernemer geciteerd. Die genoemde investering bestaat uit een bedrag van circa één miljoen euro, aldus het regionale medium.

Hogenelst stapte eind oktober samen met internetondernemer Stijn Koster in bij Roda, vlak na het tumultueuze vertrek van de Mexicaan Mauricio García de la Vega. De horeceaondernemer loopt tijdens de huidige coronacrisis echter inkomsten mis en kan momenteel geen extra geld in de club pompen. Volgens De Limburger heeft zich inmiddels een nieuwe groep investeerders aangediend, onder aanvoering van Quote 500-lid Roger Hodenius.

Deze zou geëist hebben dat alleen degenen die daadwerkelijk in de club investeren, in aanmerking komen voor Roda JC-aandelen: Hogenelst zou hierdoor dus buitenspel komen te staan. Volgens De Limburger verzette hij zich daar aanvankelijk tegen en wilde hij eerst zijn geld terug: nu heeft hij echter alsnog besloten om Hodenius en de zijnen de ruimte te geven, zonder tegenprestatie.