RB Leipzig verwacht tot 300 mensen: 'Voorkomen dat team in quarantaine moet'

RB Leipzig verwacht tot 300 mensen: 'Voorkomen dat team in quarantaine moet'

21-04-2020 10:30
24

RB Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff denkt dat de spookwedstrijden in de Bundesliga voor een heel ander soort voetbal gaan zorgen. De Duitse clubs gaan hoogstwaarschijnlijk op 9 mei weer voetballen.

De verwachting is dat donderdag een definitief besluit genomen gaat worden over het opstarten van de Duitse competitie, nadat de deelstaten maandag een akkoord bereikten over het hervatten van de competities. De wedstrijden zullen zonder fans gespeeld worden. "Dat is natuurlijk iets heel ongebruikelijks, maar het scenario voor spookwedstrijden ligt al weken op tafel", zegt Mintzlaff tegen BILD.

"De spelers beseffen heel goed dat het een andere situatie zal zijn als ze naar het stadion komen. Er zitten geen 40.000 of 50.000 fans die voor hen juichen. Dat wordt dus een heel, heel ander spelletje", aldus de grote baas van RB Leipzig. "Ik ben benieuwd welke impact dit op de wedstrijden zal gaan hebben. Er zullen teams zijn die dit beter aankunnen en er zullen teams zijn die de steun van de fans gaan missen. Het is duidelijk dat we allemaal anders willen, maar dat is in de huidige situatie niet mogelijk."

Donderdag moet de Duitse competitiebond met een concreet plan komen om hervatting van de Bundesliga mogelijk te maken. "Je moet ervoor zorgen dat het hele team niet in quarantaine moet", zegt Mintzlaff. "Dat is het belangrijkste. Maar je moet ook kijken hoeveel mensen er in het stadion nodig zijn om te kunnen spelen. We hebben het over 250, 300 mensen, inclusief de teams. Daar is een concept voor, ook voor alle hygiëneprocessen die daarbij komen kijken. Wat tot dusver aan de politiek is voorgelegd, is zeer overtuigend."