Van Marwijk: 'Patsers met topsalarissen moeten maar inleveren, makkelijk scoren'

Van Marwijk: 'Patsers met topsalarissen moeten maar inleveren, makkelijk scoren'

21-04-2020 11:14
74

Bert van Marwijk vindt dat er een verkeerde beeldvorming ontstaan is over voetballers door de discussie over het wel of niet stopzetten van de Eredivisie. De oud-bondscoach zegt in zijn column in De Telegraaf dat het 'makkelijk scoren is' door voetballers nu te verwijten dat zij een uitzonderingspositie willen.

'Laat ik eerst vooropstellen dat ik er een grote voorstander van was dat de competitie werd stilgelegd vanwege het virus. De veiligheid staat namelijk voorop. Altijd. Maar tegelijkertijd merk je dat er de laatste weken vooral negatieve geluiden klinken over het voetbal', schrijft Van Marwijk in zijn column in De Telegraaf.

'Die patsers met al die topsalarissen moeten maar inleveren. Het is makkelijk scoren in een tijd waarin vele gezinnen kampen met financiële zorgen en onzekerheid over hun toekomst. En misschien heeft het topvoetbal die negatieve reputatie wel aan zichzelf te wijten. Al die verhalen over die miljoeneninkomsten en topsalarissen, lucratieve transfers…. Voor veel mensen is professioneel voetbal iets geworden waartegen je vandaag de dag makkelijk kunt schoppen.'

Van Marwijk vindt dat het voetbal een grote rol speelt in het leven van veel mensen en dus ook serieus genomen moet worden. 'Voetbal is een bedrijfstak met een heel brede onderkant en een smalle top. In die top worden, net als in zoveel andere bedrijfstakken, topsalarissen verdiend maar dat is totaal niet maatgevend voor die brede onderkant. Daarnaast is voetbal ook een aparte bedrijfstak met een belangrijke sociale functie', aldus Van Marwijk.