'Mocht Feyenoord een ervaren middenvelder of trainer nodig hebben, dan kom ik'

'Mocht Feyenoord een ervaren middenvelder of trainer nodig hebben, dan kom ik'

21-04-2020 14:40 Laatste update: 14:50
35

Shinji Ono is al veertig jaar, maar nog altijd profvoetballer. De oud-Feyenoorder en middenvelder van het Japanse FC Ryukyu hoopt in de toekomst als trainer terug te keren naar Rotterdam, zo vertelt hij in een interview tegen VICE Sports.

Al wil hij eerst zo lang mogelijk doorgaan als voetballer. "Tot mijn lichaam niet meer kan. Maar ook als ik ben gestopt zal ik blijven voetballen. Ik hoop nog 60, 70 jaar elke dag even met bal een veldje op te gaan", zegt de Japanner, die tussen 2001 en 2005 voor Feyenoord speelde en volgens Bert van Marwijk het inzicht had om bij FC Barcelona te spelen. Het werd in 2005 echter een terugkeer naar het Japanse Urawa Red Diamonds. "Ik ben vaak geblesseerd geweest bij Feyenoord, ook op belangrijke momenten. Wanneer ik fit was gebleven had ik misschien een andere carrière gehad, maar ik heb er wel het beste van gemaakt."

Ono hoopt ooit naar Rotterdam terug te keren. "Ik wil zo lang mogelijk voetballen, maar ik denk eraan om trainer te worden. Ik wil mijn kennis en ervaring met jongere generaties delen. Met een vriend heb ik al voetbalscholen geopend in Japan en Singapore. Ik hoop nog eens terug te keren in Rotterdam en oude vrienden te ontmoeten. Mochten ze bij Feyenoord een ervaren middenvelder nodig hebben of over een tijdje een nieuwe trainer, dan stap ik gelijk in het vliegtuig", aldus de veertigjarige middenvelder.