Telstar ziet Eredivisie-plan als 'een trap na': 'Onacceptabel!'

Telstar ziet Eredivisie-plan als 'een trap na': 'Onacceptabel!'

21-04-2020 15:18 Laatste update: 15:28
92

Telstar vindt het onacceptabel dat de Eredivisie mogelijk wordt uitgebreid naar twintig clubs. Commercieel directeur Steef Hammerstein reageert in De Telegraaf op het scenario dat De Graafschap en Cambuur bij het stilleggen van het seizoen naar de Eredivisie promoveren.

"Onacceptabel!", zegt Hammerstein tegen de krant. "Een trap na voor de Keuken Kampioen Divisie. Het betekent twee interessante duels minder. Kijk: ze lullen al jarenlang over het verkleinen van de Eredivisie omdat de speelkalender te vol is. En dan komen ze ineens met dít onzalige idee. Het is heel simpel: als er twee promoveren, dan gaan er ook twee naar beneden. Ik heb er laatst tijdens de KNVB-vergadering vragen over gesteld en ik niet alleen. Maar de bond doet daar op dit moment geen uitspraak over."

Zelf heeft Telstar het ook zwaar in de coronacrisis, al heeft het bekerduel met Ajax wel voor wat vet op de botten gezorgd. Sindsdien komt er echter geen euro meer binnen. "Dan heb je het over een tonnetje of drie hè. We lopen niet alleen de recettes van het restant thuiswedstrijden mis, maar ook de opbrengsten uit diverse evenementen in ons stadion, plus een gala-avond met veiling. Alles is gecanceld, alles! We worden keihard geraakt door corona. Terwijl we de vijfenveertig man die bij ons op de payrol staan wel allemaal netjes doorbetalen", aldus Hammerstein.