Advocaat-nieuws zorgt voor blije gezichten: 'Onvoorstelbaar wat hij bereikt heeft'

Advocaat-nieuws zorgt voor blije gezichten: 'Onvoorstelbaar wat hij bereikt heeft'

21-04-2020 20:31
11

De contractverlenging van Dick Advocaat bij Feyenoord zorgt in De Kuip voor veel blije gezichten. Zijn vaste assistent Cor Pot vindt dat Advocaat dit seizoen een uitmuntende prestatie heeft neergezet in Rotterdam, maar dat verbaast hem niet.

"De energie die Dick geeft aan deze club en dit elftal is ongelooflijk", begint Pot zijn lofzang over Advocaat in gesprek met De Telegraaf. "Het is zelfs onvoorstelbaar wat hij heeft bereikt met Feyenoord tot aan het stilleggen van competitie."

De succesformule is duidelijk bij Advocaat, zo meent Pot. De assistent zag al snel dat het de goede kant opging nadat De Kleine Generaal het stokje overnam in De Kuip. "Dick is altijd heel duidelijk, hij draait nergens omheen en is heel eerlijk naar de spelers toe. Dat gevoegd bij de energie die hij de spelers geeft, zorgde ervoor dat er al heel snel iets moois ontstond. Die gasten gingen er opeens voor, knokten voor elkaar en dat was waanzinnig voor de trainers en het publiek om te zien."

Geer en Goor
Ondanks de goede resultaten liggen Advocaat en Pot 'regelmatig in de clinch'. "Spelers of mensen om ons heen kunnen helemaal niet begrijpen dat we fanatiek tegen elkaar ingaan", vertelt Pot hierover. "Ze noemen ons 'Geer en Goor' als we zo in discussie gaan. Maar Dick blijft natuurlijk altijd de baas", sluit zijn assistent af.