De Telegraaf: clubs betaald voetbal overwegen salarismaatregel

De Telegraaf: clubs betaald voetbal overwegen salarismaatregel

21-04-2020 22:37 Laatste update: 23:54
27

Mogelijk krijgen ook de spelers uit de Eredivisie te maken met salarisverlagingen. Volgens De Telegraaf kijken de clubs uit het betaalde voetbal naar uitbreiding van de crisismaatregelen. Ook salarismaatregelen komen ter sprake. 

Veel clubs uit grote competities bereikten een akkoord met hun spelers over een tijdelijke verlaging van het salaris, omdat zij nu geen geld meer verdienen. Mogelijk volgt de Eredivisie. Dinsdag werd bekend dat het betaalde voetbal in ieder geval stil ligt tot 1 september. 

Wedden

Meer odds

De Telegraaf schrijft dat salarisverlaging voor spelers en andere werknemers onvermijdelijk is om de profclubs niet kopje onder te laten gaan. Daarover zullen wel gesprekken moeten worden gevoerd tussen de FBO (Federatie van Betaald voetbal Organisaties), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal). 

Momenteel worden er twee maatregelen doorgevoerd om clubs te ontlasten, schrijft de krant. 'Dankzij de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) krijgen de clubs een deel van hun loonkosten vergoed, terwijl de regeling voor uitstel van belastingbetalingen ook financieel druk van de ketel haalt.'